Ofte stillede spørgsmål

FAQ står for “ofte stillede spørgsmål” og da vi engang i mellem oplever, at nogen måske gerne vil vide mere om det arbejde vi laver, eller måske bare gerne vil blive lidt klogere på økonomi, var det nærliggende at svare på nogle af de spørgsmål vi tit bliver spurgt om.

På denne side har du mulighed for, at læse nogle af de spørgsmål vi ofte får stillet. Synes du der mangler noget, skal du være velkommen til at kontakte os, så vi kan få tilføjet netop dit spørgsmål.

Har jeg brug for en bogholder?

I vores øjne, giver det mest mening at bruge sin tid og energi, der hvor den skaber størst værdi for dig og din virksomhed.
Derfor er det ofte en fornuftig løsning, at udlicitere de dele, som man måske ikke synes er specielt spændende eller bruger uforholdsvis meget tid på.
I stedet for at bøvle med bogføringen i 4 timer, bruger en dygtig bogholder måske kun 1. Derved frigøres der noget tid, til netop det du synes er sjovere at arbejde med.

Kan i hjælpe med selvangivelsen?

Ja, selvfølgelig.
Hvis du ejer en mindre enkeltmandsvirksomhed, vil du typisk skulle udfylde den udvidede selvangivelse til SKAT. Er du i tvivl om hvordan man gør, ordner vi det gerne for dig, så der er helt styr på tingene.

Skal jeg bruge en bogholder eller revisor?

Det afhænger naturligvis af dit behov.
Mindre virksomheder har typisk ikke regnskabspligt og et evt. regnskab skal derfor ikke revideres af revisor. Det kan spare en del lønkroner.
Hos ISDA Bogføring & Økonomiservice er vi gerne behjælpelige med, at få opstillet et årsregnskab, så du nøje kan se hvordan det er gået i løbet af året.

Hvad kan jeg opnå fradrag for?

Du skal ikke snyde SKAT, men du skal bestemt heller ikke snyde dig selv og din virksomhed. Derfor er det en god idé at tage fat i bogholderen eller revisoren, hvis du kommer i tvivl om hvad der er fradragsberettiget.

For mindre virksomheder vil vi typisk kunne hjælpe med de fradrag man ofte glemmer, eller simpelthen ikke var klar over at man var berettiget til. Som udgangspunkt er det noget vi tager en snak om, inden samarbejdet rigtigt tager fart, så du ikke snyder dig selv.